Δείτε τις απαντήσεις για τις πιο συχνές ερωτήσεις που εκφράζονται από τα μέλη μας. Οι ερωτήσεις αυτές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες για ευκολότερη αναζήτηση ανάλογα με το αν είστε μαθητής, εκπαιδευτικό κέντρο ή καθηγητής.

ανδρα μοι εννεπε μουσα πολυτροπον ως μαλα πολλα

ανδρα μοι εννεπε μουσα πολυτροπον ως μαλα πολλα

ανδρα μοι εννεπε μουσα πολυτροπον ως μαλα πολλα

Για να παρακολουθήσετε ένα ζωντανό μάθημα μέσω της Blackboard, συνδεθείτε με τον κωδικό σας στο Liveschool.
Στη συνέχεια μπορείτε να μπείτε στην αίθουσα με δύο τρόπους:
 

 1. Από τον Πίνακα εργαλείων σας επιλέγετε τα Μαθήματα. Στη λίστα των μαθημάτων σας εντοπίζετε το μάθημα που ψάχνετε και Πατάτε το κουμπί . Στη συνέχεια πατάτε το 

 2. Από το Ημερολόγιο εντοπίζετε το μάθημα σας και πατάτε το κουμπί Λεπτομέρειες. Στη συνέχεια πατάτε το κουμπί "Μετάβαση"

Ναι ο οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει την εκπαιδευτική πλατφόρμα για επικοινωνία μέσω της χρήσης των εργαλείων που προσφέρονται χωρίς απαραίτητα να είναι εκπαιδευτικός με την ίδια λογική που χρησιμοποιείται το skype.  Όμως σε περίπτωση που ασκείτε επαγγελματικά και επί πληρωμή την ανάρτηση και υλοποίηση μαθημάτων θα πρέπει  με δική σας αποκλειστικά ευθύνη να φροντίζετε να είστε νόμιμοι με βάση αυτά που ορίζει ο νόμος για την περίπτωση σας.

Όλοι οι καθηγητές δημοτικής, μέσης ή ξενόγλωσσης εκπαίδευσης καθώς και οι σύμβουλοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό (επαγγελματικός προσανατολισμός, συμβουλευτική γονέων ή/και εφήβων, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κοκ) μπορούν να γίνουν μέλη του Liveschool. 

Ναι μπορείτε να δημιουργείτε μαθήματα μέσω του Liveschool portal. Τα μαθήματα σας μπορείτε να τα αναρτάτε στη μηχανή αναζήτησης που υπάρχει στο Liveschool. Εσείς επιλέγετε αν τα μαθήματα σας θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης  (αν έχετε αντίστοιχη συνδρομή), στο Liveschool, σε κανένα από τα δύο ή και στα δύο. Την επιλογή αυτή την κάνετε στο τελευταίο βήμα της δημιουργίας μαθήματος.

 • Τα μέλη-συνδρομητές των οποίων η συνδρομή περιλαμβάνει και ιστοσελίδα, μπορούν να επιλέξουν τον τύπο αυτής της ιστοσελίδας. Υπάρχουν πρότυπα (templates) ανάμεσα στα οποία επιλέγετε αυτό που προτιμάτε. Κάθε πρότυπο έχει διαφορετική μορφή  και μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε ένα πρότυπο πάνω στο οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε μια πλήρη ιστοσελίδα ή ένα πιο "minimal" στο οποίο θα προστεθούν μόνο οι πληροφορίες για την ηλεκτρονική εκπαίδευση, δηλαδή τα μαθήματα που αναρτάτε και λίγα στοιχεία για το προφίλ σας?

Όποιο πρότυπο (template) κι αν επιλέξετε ωστόσο, μπορείτε στη συνέχεια να το αλλάζετε αν και όταν το επιθυμείτε.

 • Αφού γίνετε συνδρομητής, σας προτείνεται να επιλέξετε το  πρότυπο(template) πάνω στο οποίο θα προστεθούν οι πληροφορίες σας καθώς και το domain name της ιστοσελίδας σας, δηλαδή τη διεύθυνση της (πχ ioannou.liveschool.gr).

Τέλος, μπορείτε μέσα από τον πίνακα εργαλείων σας και επιλέγοντας την "Διαχείριση ιστοσελίδας" να αρχίσετε να αλλάζετε μέσα από ένα απλό CMS (Content Management System) όλα τα κείμενα, τις εικόνες, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε μενού κοκ. Μπορείτε να αλλάξετε ακόμα και το πρότυπο (template) της ιστοσελίδας και τους συνδυασμούς  των χρωμάτων.

Ανάλογα με το πρότυπο που επιλέγετε υπάρχουν κάποια σημεία της ιστοσελίδας που είναι "κλειδωμένα" και τα οποία δεν θα μπορείτε να αλλάξετε για λόγους λειτουργικότητας ή καλύτερης εξυπηρέτησης των μαθητών που θα συμμετέχουν στα ηλεκτρονικά σας μαθήματα.

Δηλαδή λαμβάνετε μία ιστοσελίδα την οποία προσαρμόζετε ακριβώς στο δικό σας προφίλ και τη δική σας αισθητική. Για διευκόλυνση σας, η ιστοσελίδα που λαμβάνετε περιέχει ήδη ενδεικτικά κείμενα και εικόνες, τα οποία εσείς μπορείτε να αλλάξετε και να προσθέσετε τα δικά σας.

Ναι μπορείτε να ορίσετε οποιοδήποτε κόστος για τα μαθήματα σας ή ακόμα και μηδενικό δηλαδή να τα προσφέρετε δωρεάν στο ευρύ κοινό ή σε μεμονωμένα άτομα της επιλογής σας.

Το κόστος των μαθημάτων και των σεμιναρίων σας το ορίζετε εσείς. Η τιμολογιακή πολιτική σας σε συνάρτηση με την ποιότητα των υπηρεσιών σας, είναι τα δύο βασικά συστατικά επιτυχίας και της ανάδειξης των μαθημάτων σας. Η προσφορά δωρεάν μαθημάτων είναι ένας τρόπος να προσελκύσετε μαθητές για να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σας έργο.

Τα μαθήματα/σεμινάρια που αναρτάτε στην ιστοσελίδα σας ή/και στη μηχανή αναζήτησης του Liveschool θα μπορούν να αγοράζουν ηλεκτρονικά οι μαθητές σας μέσω της Viva με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες (VISA, Mastercard, AMEX, Maestro, Diners και Discover)

2. e-banking των μεγαλύτερων τραπεζών

3. Viva Wallet (μέσω του λογαριασμού τους με μία από τις αποθηκευμένες κάρτες τους ή με το διαθέσιμο υπόλοιπο τους)

4. μετρητά μέσω του δικτύου Viva Spots

Τα βασικά εργαλεία που προσφέρονται σε όλα τα μέλη του Liveschool είναι τα παρακάτω:

 • Εικονικές αίθουσες της Blackboard Collaborate
  Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε αίθουσες και να διδάξετε εξ αποστάσεως τους μαθητές σας αλλά και νέους μαθητές από όλη την Ελλάδα.
 • Live streaming
  Στο πλαίσιο της καινοτομίας και της εξωστρέφειας που υιοθετεί το Liveschool σας προσφέρει τη δυνατότητα να απευθυνθείτε στο ευρύ κοινό, σε μαθητές και γονείς από όλη την Ελλάδα, μεταδίδοντας ζωντανά σεμινάρια ή ομιλίες.
 • Learning Management System
  Στο site ηλεκτρονικής εκπαίδευσης που λαμβάνετε δωρεάν, υπάρχει ενσωματωμένο το LMS με το οποίο μπορείτε να οργανώσετε και να διαχειρίζεστε όλη την online εκπαιδευτική διαδικασία, τα μαθήματα και ότι αφορά τους μαθητές το υλικό των μαθημάτων σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε παντού και πάντα ενημερωμένοι και θα έχετε τον έλεγχο της διαχείρισης μπαίνοντας με τον κωδικό σας στην ιστοσελίδα σας (αν έχετε συνδρομή  που περιλαμβάνει και site ηλεκτρονικής εκπαίδευσης) ή στο προφίλ σας που δημιουργείται στο portal του Liveschool. 
 • Η σωστή προβολή των μαθημάτων σας μέσω internet έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία τους και την συμμετοχή τους σε αυτά. Το internet marketing σας παρέχει μεγάλες δυνατότητες προβολής και εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε εξειδικευμένες καμπάνιες στο GOOGLE και στα κοινωνικά δίκτυα.
   
 • Οι καμπάνιες που έχουμε δημιουργήσει είναι ειδικά σχεδιασμένες για εκπαιδευτικά κέντρα και πιστεύουμε ότι αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες του διαδικτύου για markting και επικοινωνία.

Ναι. Η δημοσίευση των μαθημάτων που δημιουργείτε είναι απολύτως ελεγχόμενη από εσάς. Κατά τη δημιουργία ενός μαθήματος επιλέγετε αν επιθυμείτε αυτό να δημοσιευθεί στη μηχανή αναζήτησης του Liveschool, μόνο στο δικό σας site, και στα δύο προηγούμενα ή σε κανένα από αυτά. Αν επιλέξετε να μην δημοσιευθεί το μάθημα που δημιουργήσατε, τότε αυτό είναι ορατό μόνο σε εσάς και μπορείτε να στείλετε το link του μαθήματος, μέσω e-mail για παράδειγμα, μόνο στα άτομα της επιλογής σας. Έτσι εξασφαλίζετε ότι κανένας άλλος δεν θα μπορέσει να αγοράσει το μάθημα, παρά μόνο οι μαθητές σας.

Για να συμμετάσχει ένας μαθητής (ή γονέας) σε ένα μάθημα/σεμινάριο, θα πρέπει προηγουμένως να έχει εγγραφεί  σε αυτό είτε μέσω του portal του Liveschool είτε μέσα από το site online εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού κέντρου. Η αγορά ενός μαθήματος γίνεται online μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αγορών της Viva που υπάρχει στο portal του Liveschool ή μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αγορών που υπάρχει στο site που σας προσφέρουμε. Απαιτείται η δημιουργία λογαρισμού στη Viva προκειμένου να γίνεται αγορά μαθήματος. Η Viva διαθέτει πληθώρα τρόπων πληρωμής (πιστωτική κάρτα, κατάθεση σε τράπεζα κοκ.)

Ναι. Με τον όρο μάθημα εννοούμε σειρές μαθημάτων που μπορεί να αποτελούνται από ένα ή και περισσότερα υπό-μαθήματα.

Συγκεκριμένα, όταν δημιουργείτε ένα μάθημα, δηλώνετε από πόσες διδακτικές ενότητες αυτό θα αποτελείται, τον τρόπο που θα διεξάγεται κάθε ενότητα, το εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις ή video)που θα περιλαμβάνει (προαιρετικά), τη διάρκεια της κλπ. Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μάθημα που θα περιλαμβάνει 10 ενότητες και η κάθε ενότητα θα διεξάγεται διαφορετική ώρα και μέρα, όπως ακριβώς δημιουργείται και το πρόγραμμα μαθημάτων σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο.

Ναι. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε μαθήματα που είτε  συνοδεύονται από εκπαιδευτικά video (πχ σε μάθημα με Blackboard επισυνάπτονται κάποια video για επιπλέον βοήθεια στους μαθητές), είτε διεξάγονται εξ ολοκλήρου με Video (πχ ένα μάθημα δεν περιλαμβάνει καθόλου ζωντανή επικοινωνία, ενώ οι μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν την παράδοση του μαθήματος σε video που έχει δημιουργηθεί εκ των προτέρων).

 

 • Στη μηχανή αναζήτησης του Liveschool by Cosmolearn μπορείτε να δημοσιεύετε μαθήματα, σεμινάρια, ομιλίες και εκδηλώσεις που πραγματοποιείτε είτε πρόκειται να διεξαχθούν και να προβληθούν μέσω internet είτε στο χώρο του εκπαιδευτικού σας κέντρου. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. 
 • Κάθε φορά που δημιουργείτε ένα μάθημα καλείστε να δηλώσετε στις πληροφορίες του, τον τρόπο διεξαγωγής. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους παρακάτω:
 • με Blackboard
 • με Live streaming
 • με Video
 • σε Φυσικό χώρο

Έτσι, ενημερώνεται το κοινό σας, ώστε να το επιλέξουν μόνο όσοι μπορούν να παρευρεθούν στο χώρο του εκπαιδευτικού σας κέντρου.

 • Η πλατφόρμα του Liveschool φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικά κέντρα και εκπαιδευτές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές από όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός αυτής, αποκτώντας πρόσβαση στα μαθήματα, τα σεμινάρια και τις εκπαιδευτικές ή ενημερωτικές τους δράσεις μέσα από εργαλεία online εκπαίδευσης.

Μπαίνοντας στον κόσμο του Liveschool by Cosmolearn, ένα εκπαιδευτικό κέντρο έχει τη δυνατότητα να:

 • δημοσιεύει τα μαθήματα του αλλά και όλες τις δράσεις του απευθυνόμενο στο ευρύ κοινό είτε αυτά υλοποιούνται μέσω internet είτε στο φυσικό χώρο του εκπαιδευτικού κέντρου,
 • παρέχει πληρέστερες υπηρεσίες στους υπάρχοντες μαθητές του,
 • χρησιμοποιεί υπερσύγχρονα εργαλεία για εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω internet όπως την πλατφόρμα web conference Blackboard Collaborate για υλοποίηση μαθημάτων σε εικονικές αίθουσες και το Live streaming για ζωντανή μετάδοση ομιλιών και εκδηλώσεων μέσω internet,
 • εξερευνεί τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλα εκπαιδευτικά κέντρα ή εκπαιδευτές και επαγγελματίες του χώρου για να προσφέρει νέες, πληρέστερες και πιο επικερδείς υπηρεσίες,
 • αποκτήσει δωρεάν site για να προβάλλει και να διαχειριστεί τόσο το ενημερωτικό υλικό και το δημόσιο προφίλ του όσο και τις υπηρεσίες online εκπαίδευσης, 
 • αυτοματοποιεί χρονοβόρες διαδικασίες οργάνωσης και διαχείρισης  της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω του LMS (Learning Management System), που υπάρχει ενσωματωμένο στο site που προσφέρεται
 • δημιουργήσετε πλούσιο πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό  που θα συνοδεύει και θα εμπλουτίζει τα μαθήματα σας και θα μπορεί αξιοποιείται από όλους τους συνεργάτες σας
 • έχει πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω παντού και πάντα με ένα κωδικό.
 • Όλοι οι καθηγητές και οι επαγγελματίες του χώρου μπορούν να γίνουν μέλη του Liveschool by Cosmolearn και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που προσφέρει.
 • Για να μπορείτε, να δημοσιεύετε τα επί πληρωμή μαθήματα  που δημιουργείτε τόσο στην ιστοσελίδα που σας προσφέρεται όσο και στη μηχανή αναζήτησης του Liveschool by Cosmolearn, αφού εγγραφείτε και επιλέξετε ένα από τα διαθέσιμα πακέτα συνδρομής, χρειάζεται  διαθέτετε ένα λογαριασμό Viva τον οποίο θα συνδέσετε με το σύστημα πληρωμών που σας προσφέρει το Liveschool,  ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να εντοπίζουν και να αγοράζουν ηλεκτρονικά τα μαθήματα σας.

Η τεχνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη προς όλα τα μέλη μας. Ανάλογα με το πακέτο της συνδρομής σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα της τεχνικής υποστήριξης, με συμπλήρωση και αποστολή της ειδικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας, ή μέσω τηλεφώνου.  

Για όλα τα εργαλεία που διατίθενται, υπάρχουν πλήρεις οδηγίες και εγχειρίδια χρήστη, τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους μαθητές. Αν αυτό που επιθυμείτε, είναι να μάθετε τα βασικά για να ξεκινήσετε, υπάρχουν για εσάς video που θα σας βοηθήσουν να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε γρήγορα και εύκολα. 

 • Οι δράσεις online marketing που προσφέρονται, στηρίζονται στις συνήθεις πρακτικές και στη χρήση όλων των διαπιστευμένων εργαλείων διαφήμισης και ανάλυσης αποτελεσμάτων.
 • Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι η στόχευση και η εξειδίκευση στους τομείς της εκπαίδευσης που υποστηρίζουμε.
 • Όλες οι ενέργειες, οι μέθοδοι και οι καμπάνιες online marketing, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες ενός εκπαιδευτικού κέντρου, φροντιστηρίου ή ιδιωτικού σχολείου, έχοντας λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους όπως είναι οι χρονικές  (πχ ειδικές καμπάνιες για την περίοδο των εγγραφών και κατά την περίοδο πριν από τις εξετάσεις)

Η συνεργασία μπορεί να αφορά διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως ή δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών online προτάσεων. Με τον τρόπο αυτό, δύο  ή περισσότερα φροντιστήρια μπορούν για παράδειγμα να συνεργαστούν σε κάποια μαθήματα ή άλλες εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό να συμπληρώσουν τυχόν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, να συγχωνεύσουν τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών κοκ.
 

Το Liveschool by Cosmolearn είναι δίπλα σας δημιουργώντας για εσάς ένα κανάλι ανοιχτής επικοινωνίας με όλους όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την υπηρεσία αυτή, χωρίς να παρεμβαίνει στην εξέλιξη οποιασδήποτε πιθανής συνεργασίας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την φόρμα.

Τα εργαλεία που προσφέρονται για την δημιουργία και την διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου συνδέονται με το site που λαμβάνουν οι κάτοχοι συνδρομής με site (δηλαδή το site ηλεκτρονικής εκπαίδευσης που προσφέρουμε).

Ωστόσο, η δημιουργία μαθημάτων και η διεξαγωγή τους με τα εργαλεία που προσφέρονται γίνεται επίσης μέσω του portal του Liveschool, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη μας να τα χρησιμοποιήσουν.

Όλοι οι συνδρομητές μπορούν να δημιουργούν και να δημοσιεύουν μαθήματα στη μηχανή αναζήτησης του Liveschool, να χρησιμοποιούν τα εργαλεία online εκπαίδευσης (Blackboard Collaborate, αναμετάδοση με live streaming, κλπ) καθώς και το LMS (Learning Management System), είτε διαθέτουν site είτε όχι. Δείτε περισσότερα για τις δυνατότητες που έχουν τα μέλη που δεν διαθέτουν site στην ενότητα "Site ηλεκτρονικής εκπαίδευσης"

Για να βρείτε ένα μάθημα μπορείτε να περιηγηθείτε στη σελίδα της μηχανής αναζήτησης όπου εμφανίζονται όλα τα δημοσιευμένα μαθήματα από όλους τους τομείς ή να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα που υπάρχουν στην αριστερή πλευρά της σελίδας.

Μπορείτε να αναζητήσετε

 • σεμινάρια ή μαθήματα,
 • μαθήματα που γίνονται μόνο online ή μόνο σε φυσικό χώρο (πχ σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο, σχολείο ή φροντιστήριο),
 • με βάση τον τίτλο (γράφοντας πχ τη λέξη χημεία θα εμφανιστούν μόνο τα μαθήματα που έχουν τη λέξη αυτή στον τίτλο)
 • με βάση την τάξη
 • με βάση το μάθημα
 • ακόμα και με βάση την τελική ημερομηνία εγγραφής (ώστε να εμφανιστούν μαθήματα που ξεκινούν μετά από ένα ορισμένο διάστημα)

Οποιοσδήποτε μαθητής, μπορεί να γίνει μέλος του Liveschool πολύ εύκολα. Για  να γίνετε μέλος του Liveschool και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα, τα σεμινάρια, τις ομιλίες κλπ που δημοσιεύονται θα πρέπει απλά να εγγραφείτε στη σελίδα ώστε να αποκτήσετε το δικό σας προφίλ. Στη συνέχεια θα μπορείτε να αγοράσετε όποιο μάθημα σας ενδιαφέρει. Κάθε μάθημα στο οποίο εγγράφεστε θα προστίθεται στο προφίλ και το ημερολόγιο σας με όλο το εκπαιδευτικό υλικό που το συνοδεύει. 

Η ιστοσελίδα που λαμβάνετε ως μέλη του Liveschool, περιέχει ήδη όλους τους μηχανισμούς και τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Όσον αφορά το δικό σας ενημερωτικό υλικό (κείμενα, εικόνες κλπ) με το οποίο επιθυμείτε να την εμπλουτίσετε, έχετε τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας τον πίνακα εργαλείων και συγκεκριμένα την ενότητα  "Διαχείριση Σελίδας" να την διαμορφώσετε όπως επιθυμείτε. Η προσθήκη, αφαίρεση ή τροποποίηση κειμένων και εικόνων της ιστοσελίδας γίνεται με χρήση ενός απλού CMS (Content Management System) που έχει σχεδιαστεί κατάλληλα για να μπορείτε να κάνετε τις παρεμβάσεις που επιθυμείτε χωρίς να απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού και web design .

Παρά το γεγονός ότι μπορείτε μόνοι σας να διαμορφώσετε και να επιμεληθείτε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που σας προσφέρει το Liveschool, μπορεί σε κάθε περίπτωση να αναληφθεί εξ ολοκλήρου από την Cosmolearn και σε συνεργασία μαζί σας. 

Η ιστοσελίδα που λαμβάνετε από το Liveschool δεν διαφέρει από τα συνήθη site στη σχεδίαση αλλά στους μηχανισμούς και τις δυνατότητες που προσφέρει.

 • Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργείτε μέσω της ιστοσελίδας σας μαθήματα/σεμινάρια τα οποία θα δημοσιεύονται τόσο σε αυτή όσο και στη μηχανή αναζήτησης του Liveschool (αν το επιθυμείτε).
 • Υπάρχει στην ιστοσελίδα ενσωματωμένο σύστημα για ηλεκτρονικές αγορές μαθημάτων.
 • Ενσωματωμένο υπάρχει στην ιστοσελίδα σύστημα διαχείρισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας LMS(Learning Management System) .
 • Η ιστοσελίδα συνδέεται με την Blackboard Collaborate ώστε να μπορούν οι μαθητές και καθηγητές να μπαίνουν εύκολα μέσω του site στις εικονικές ψηφιακές αίθουσες.
 •  Υποστηρίζονται διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης για ιδιοκτήτη εκπαιδευτικού κέντρου, για καθηγητή και για μαθητές.
 • Κάθε εγγεγραμμένος μαθητής, μπορεί να μπαίνει με το κωδικό του στο  site και να βλέπει, το πρόγραμμα των μαθημάτων που έχει επιλέξει του καθώς και όλα τα ψηφιακά αρχεία που συνοδεύουν τα μαθήματα του. 

Τα μαθήματα που δημοσιεύονται στο Liveschool, διδάσκονται από καθηγητές εκπαιδευτικών κέντρων αλλά και ανεξάρτητους καθηγητές από όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια, ανάλογα με το αντικείμενο τους διεξάγονται από ειδικούς του αντίστοιχου χώρου. Σε κάθε μάθημα/σεμινάριο εμφανίζεται το όνομα και η φωτογραφία του καθηγητή/εισηγητή που το διεξάγει καθώς και κάποιες πληροφορίες γι αυτόν (βιογραφικό). 

Μπορείτε να αναζητήσετε μαθήματα με δύο τρόπους. Ο ένας είναι κάνοντας περιήγηση σε όλα τα μαθήματα που εμφανίζονται στη σελίδα https://www.liveschool.gr/el και ο δεύτερος είναι να χρησιμοποιώντας τα φίλτρα αναζήτησης που υπάρχουν στη δεξιά πλευρά της σελίδας. Έτσι μπορείτε να βρείτε ακριβώς τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν. Αναζητείστε μαθήματα ή σεμινάρια συγκεκριμένης κατηγορίας ή τάξης και επιλέξτε αν θα εμφανιστούν όλα ή μόνο εκείνα που γίνονται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως μέσω internet.

Ναι μπορείτε να βρείτε δωρεάν μαθήματα. Στο Liveschool by Cosmolearn δημοσιεύονται εκτός των άλλων μαθήματα και σεμινάρια που προσφέρονται δωρεάν και γίνονται είτε μέσω internet είτε σε φυσικό χώρο. Κάθε εκπαιδευτής και εκπαιδευτικό κέντρο που είναι μέλος μας μπορεί να προσφέρει, όπως και όποτε το επιθυμεί δωρεάν μαθήματα, σεμινάρια, ομιλίες, συμβουλευτική σε μαθητές και γονείς.